- روانشناسی
- ازدواج
- اعتیاد و آثار مخرب آن
- اهمیت مدیریت زمان در زندگی انسان ها
- ژنوگرام
- نقش رسانه ها در روند راهنمایی و مشاوره شغلی
- همه چیز راجب رفتار نابهنجار در کودکان اتیسم و کودکان دارای بیشینه اختلال زبان
- اصول تعلیم وتربیت از دیدگاه دیویی ودکتر هوشیارو مقایسه آنها
- اختلالات حافظه
- عوامل اجتماعی کاهش ازدواج
- ویژگیهای روان شناختی عقب ماندگان ذهنی
- سایکودرام
- فرسودگی تحصیلی چیست؟
- مشاوره زناشويي
- دانلود کتاب بیشعوری-دکتر خاویر کرمنت
- دانلود کتاب بازی ها(روانشناسی روابط انسانی)-اریک برن
- دانلود کتاب ضمیر ناخودآگاه(زیگموند فروید)
- چگونه تمرکز داشته باشیم؟
- روانشناسی دست خط
- تحلیل نقاشی کودکان
- توصیه های مشاور
- 10نکته ساده درباره مصاحبه
- اهمیت زمان در زندگی انسان
- جمعبندی و نتیجهگیری از کتاب قورباغه را قورت بده
- آزمون های روانشناسی
- آزمون هوش وکسلر بزرگسالان
- تست ميزان جسارت اجتماعي
- گروه سنجی ملاک محور
- تست هالند
- آزمون 16 عاملی شخصیت کتل
- جدول نمره دهی آزمون ریون
- پاسخنامه آزمون ریون
- پاسخ نامه رغبت سنج تست هالند
- فرم های روانشناسی
- فرم مصاحبه راهنمایی و مشاوره
- فرم شماره یک هدایت تحصیلی
- فرم نظر خواهی از دبیران
- نمون برگ شماره سه و چهار هدایت تحصیلی
- نمون برگ بررسی های مشاوره ای
- فرم مشخصات دانش آموز
- کارت شماره یک مشخصات فردی و خانوادگی دانش آموز
- زندگینامه های بزرگان روانشناسی
- زندگینامه راجرز
- مطالب طنز روانشناسی
- خواص ازدواج برای آقایون و خانوم ها
- طنز شیرین خواستگاری دانشجوئی
- ویدیو های ارزشمند و کمیاب
- ویدیوی کوتاه از آلبرت انیشتین
- تریبون آزاد
- نیش خند ها و ریش خند های صمد بهرنگی
- دانلود فایل mp3 مستند کتاب راز
- دانلود کتاب (آیا تو آن گمشده ام هستی؟)باربارادی آنجلیس
- دانلود کتاب (سینوهه-پزشک مخصوص فرعون)
- فرم گروه سنجی ملاک محور
- اختلالات حافظه
- دانلود فایل mp3 مستند کتاب راز
- دانلود کتاب ضمیر ناخودآگاه(زیگموند فروید)
- خواص ازدواج برای آقایون و خانوم ها
- اصول تعلیم وتربیت از دیدگاه دیویی ودکتر هوشیار و مقایسه آنها
- دانلود نیش خند ها و ریش خند های صمد بهرنگی
- سایکودرام
- سوپر گروه تلگرام (انرژی مثبت)
- اهمیّت زمان در زندگی انسان
- اهمیت مدیریت زمان در زندگی انسان ها
- تست ميزان جسارت اجتماعي
- دانلود فایل excel تست هالند
- فرم نظرخواهی از دبیران
- ازدواج
اینهلدر بر اساس نظریه پیاژه طرحی را ارائه داد که در آن بزرگسالان عقب مانده را دسته بندی کرده بود .
وی به این نکته پی برد که :
بزرگسالان عقب مانده شدید و عمیق (کانا)در سطح هوش حسی – حرکتی تثبیت شده اند.
بزرگسالان عقب مانده معتدل (کالیو)ناتوان در فایق آمدن بر دوره مشهودی ما قبل عملیاتی هستند.
بزرگسالان عقب مانده خفیف(کودن)در سطح عملیات عینی عمل می نمایند
و بزرگسالان مرزی تنها به استفاده از شکل های ساده عملیات صوری قادر هستند.
نضج در کودکان عقب مانده ذهنی از بسیاری جهات کند می باشد . سنین نشستن،راه رفتن و به ویژه تکلم به تاخیرمی افتد آنها در6 سالگی هنوز آماده یادگیری زبان نیستند و اندام های آنان به رشد خودادامه می دهند.
عقب ماندگان ذهنی به علت نقص دررشد هوشی در حد کودکان عادی نمی توانند مطالب را یاد بگیرند وقادربه بهره گیری ازتجربه های قبلی خود نیستند .
هرچه نارسایی های هوشی درعقب مانده ذهنی شدید تر باشد اختلال در نیروهای حیاتی و روانی او نیز شدید تر می باشد.
بی دقتی کودک عقب مانده را مربوط به اختلال درحافظه کوتاه مدت می پندارند. حافظه دراز مدت این کودکان چندان مختل نمی باشد و می توان با تکرار و تمرین زیاد، مطالب را به حافظه آنان سپرد.
فراموشی در زمینه های کلامی بیشتر از زمینه های عملی است .
تمرین و تکرارنقش قاطعی در حافظه این افراد بازی می کند . بدون تمرین ، امکان زیادی وجوددارد که مطالب به سرعت از حافظه کوتاه مدت آنان ناپدید شود .
اعتقاد بر این است که کودکان عقب مانده در حافظه بلند مدت مشکل زیادی ندارند و نقص اساسی در حافظه کوتاه مدت آنان می باشد.
...
يكي از كليدهاي داشتن زندگي خوب، كار موفق و داشتن احساس خوب نسبت به خود، اين است كه اين عادت را در خود بپروريد كه كارهاي مهم را شروع كنيد و به انجام برسانيد. آن موقع اين عادت خودش ميشود نوعي قدرت و متوجه ميشويد كه به انجام رساندن كارها برايتان سادهتر است تا به انجام نرساندنشان. برايان تريسي يكي از مشهورترين نويسندگان آمريكا وقتي در اوايل قرن 21 چنين كتابي را نوشت همه خوانندگان كتاب پيشين خود را شگفتزده كرد. او معتقد است كه كليد موفقيت عمل كردن است. او به بيست و يك اصول معتقد است و ميگويد اين اصول باعث ميشود كه نتايج و جلوه كار شما به سرعت و به نحوي قابل پيشبيني بهبود يابند. هر چه اين اصول را سريعتر ياد بگيريد و به كار ببنديد، در كار خود سريعتر پيش ميرويد تضمين ميكنم وقتي ياد بگيريد كه چه طور <قورباغه را بخوريد>، كاري نيست كه نتوانيد بكنيد.
يكي از مسيرهايي كه تريسي پيش روي شما ميگذارد، مديريت زمان است. فكر كردن تنها به آغاز كردن يك كار مهم و به پايان رساندن آن به شما انگيزه ميدهد و كمك ميكند بر وسوسه پشت گوش انداختن فايق آييد. واقعيت اين است كه مقدار زمان لازم براي تكميل اين كار مهم تقريبا همان است كه براي انجام يك كار بياهميت لازم است. مديريت زمان در واقع مديريت زندگي است، مديريت شخصي است. به واقع تحت كنترل كاري كه بعد ميكنيد و هميشه اختيار دست شماست كه انتخاب كنيد كدام كار را سپس انجام خواهيد داد. اين كه بتوانيد ميان مهم و غيرمهم انتخاب كنيد عامل كليدي موفقيت شما در زندگي و كار است.آدمهاي موثر و فعال خود را عادت ميدهند كه با مهمترين كاري كه پيشرو دارند آغاز كنند. خود را وادار ميكنند قورباغه را بخورند، هر چه كه باشد. نتيجه مهماش اين است كه بسيار گستردهتر از آدمهاي معمولي كار را به انجام ميرسانند و در نتيجه بسيار شادابتر از آدمهاي معمولياند. روش كار شما نيز بايد همين باشد.
رمز خوشبختی، رضایت، موفقیت بزرگ، احساس خوب، قدرت فردی و کارایی این است که عادت کنید هر روز اولین کاری که انجام میدهید خوردن قورباغه خودتان باشد.
خوشبختانه میتوانید از طریق تمرین این مهارت را یاد بگیرید و هنگامی که توانستید قبل از هر کاری عادت شروع مهمترین کار را در خود به وجود آورید، موفقیت شما حتمی خواهد بود.
در اینجا خلاصهای از بیست و یک روش فوقالعاده برای غلبه بر تنبلی و انجام کار بیشتر در زمان کمتر را که چکیده فصلهای کتاب است میخوانید. این اصول و قواعد را مدام مرور کنید تا عمیقاً در ذهن و عملتان ریشه بدواند و در نتیجه موفقیت آیندهتان تضمین شود:
...
مقدمه
ازدواج یکی ازبهترین نیازهای آدمی است که دین مقدس اسلام به آن اهمیت فراوانی داده است وآن را ازبهترین سنت های دینی شمرده که مایه برکات بی شماری است.ازنظرقرآن ازدواج مایه آرامش روح وروان آدمی است که این خودازنشانه های رحمت وبزرگی خداوند است.تشویق اسلام به ازدواج خصوصا در سنین جوانی.قرار گرفتن در ولایت و حمایت خداوند.به خشم آوردن شیطان.کامل شدن ایمان جوانان.زیاد شدن روزی ومانند آن از برکات ازدواج درکلام معصومین شمرده شده است.
همچنین تاخیر درامر ازدواج دربعضی از روایت مردود دانسته شده است وتاکید شده است هیچ چیز نباید باعث تاخیر انسان درازدواج شود.حتی اگرفقر باشد.اسلام درروایتی مردان بدون همسرراسرزنش می کند وتجرد راسبب شرور شدن می داندودرروایت دیگربه کسانی که صاحب دخترند شفارش می کند درازدواج دخترانشان تعجیل کنند.
تغییرساختار سنی-جنسی یکی از عوامل اولیه ومستقل است که درعامل عدم تعادل درازدواج نقش دارد.تغییر ساختار سنی-جنسی عبارت است از عدم تعادل بین دختروپسران مجرد که ازدواج نکرده اند.
ازدواج درواقع یکی ازوقایع مهمی است که درزندگی افراد رخ می دهدو البته ازدواج ممکن است مشکلات متعددی داشته باشد.ازجمله:مشکلات اقتصادی-گشترش بیکاری-وجود موانع فرهنگی مرتبط با ازدواج و...
یکی دیگرازمطالعات مرتبط باموضوع عدم تعادل دروضعیت ازدواج به پدیده ترجیح جنسی در خانواده ها برای داشتن فرزند پسر اشاره دارد.مساله با اهمیتی که درباره بررسی پدیده اختلال دروضعیت ازدواج وجود دارد این است که آیا این پدیده درمقاطع زمانی قبل هم در ایران وجود داشته است؟به عبارتی این پرسش مطرح می شود که سابقه وجود این پدیده درکشور چگونه است؟
دلیل منطقی مطرح شدن این بحث آن است که جمعیت ایران در دودهه 45-1335و55-1345به ترتیب بانرخ رشد های سالیانه13و72 درصد افزایش یافته است.باوجود آن که نرخ رشد جمعیت در این دو دهه به طور نسبی کمتر ازنرخ رشد93درصدی دردهه65-1355است اما به طور مطلق نرخ رشد قابل توجهی محسوب می شود.بنابراین می توان به طور خلاصه وضعیت اختلال دروضعیت ازدواج جامعه را درچند دهه گذشته بدین صورت بیان کرد که وجود نرخ رشد جمعیت طی سالهای1335تا1355منجر شده است که در قدم اول مازادی از دخترانی که شانس ازدواج ندارند ایجاد شود این مازاد به دلیل وجود اختلاف تعداد دختران وپسران موجود درسنین ازدواج ایجاد می شود.این مساله را می توان با درنظر گرفتن خصوصیات رفتاری حاکم برفرهنگ ازدواج در ایران توجیح کرد.
فصلنامه تحقیقی زنان-دوره1-شماره5-بهار1382-ص:83الی104.www.sid.ir
عوامل افزایش سن ازدواج
کارشناسان امور اجتماعی عوامل متعددی را برای افزایش سن ازدواج عنوان کرده اند که مادراینجا این عوامل رادرسه بخش عمده مطرح می کنیم:
الف)عوامل اجتماعی
زندگی اجتماعی گرچه یکی از ضروریات حیات انسان به طوری که بشر بدون اجتماع قادربه ادامه زندگی نیست اما بااین حال اگردربرنامه ریزی وسیاست اداره جامعه دقت کافی نشود مشکلات زیادی به وجود می آید.یکی از عوامل افزایش سن ازدواج به مسایل اجتماعی بر می گردد که در ذیل به چهار عامل آن اشاره می شود:
1-افزایش جرایم وآسیب های اجتماعی
بالا رفتن جرایم وآسیب های اجتماعی مانند:اعتیاد-بی بندوباری-همسرآزاری-روابط سردهمسران و...نه تنها موجب ازهم پاشیدگی خانواده ها شده است بلکه باعث سلب اعتماد جوانان ازازدواج گردیده است وسبب شده که جوان امروز به ازدواج به عنوان عامل خوشبختی نگاه نکند وسرنوشت خود رابه کسانی که در دام این آسیب ها گرفتارشده اند نسبت دهد.
2-تحصیلات دانشگاهی
طولانی بودن مدت تحصیلات دانشگاه وافزایش نسبت دختران به پسران(که طبق بعضی آمارهاتنها3543 درصد کسانی که درکنکور شرکت می کنند پسرهستند)سبب شده اولا اغلب دختران وپسران تا پایان تحصیلات وبعدهم تابه دست آوردن شغل ازازدواج سرباززنندوثانیا دختران به علت داشتن تحصیلات دانشگاهی حاضر بع ازدواج باپسران پشت کنکور مانده نباشند ودرصدبالایی ازآنان بدون همسر بمانند یابه ازدواج ناخواسته تن دهند.
3-عدم توازن جمعیت دختران وپسران آماده ازدواج در ایران
بنابر برخی آمارها جمعیت دختران در شرف ازدواج یک میلیون وششصدهزارنفربیش از پسران آماده ازدواج است واین خود سبب می شود که پسران در ازدواج رقابت نکنند وعجله ای نداشته باشند.
4-به هم خوردن توازن دختروپسر درروستاها
طبق آمارها به علت مهاجرت پسران روستایی به شهرها برای جستوجوی کارجمعیت دختران روستایی آماده ازدواج دو برابر گذشته شده است.
ب)عوامل اقتصادی
...
کلنیک بیماریهای حافظه و مغزواعصاب،دانشگاه پزشکی،لندن
چکیده:
همه افراد درهمه سنین گاهی اوقات فراموش می کنند که دسته کلید خودرا کجا گذاشته اند ویا اینکه کجا ماشینشان را پارک کرده اند ویا شاید نام خانوادگی خود راهم فراموش می کنند.افراد دارای سی بالاترممکن است مدت بیشتری را برای یاد آوردن صرف کنند اگرچه خیلی معمول نیست ، اما تغییرات حافظه ، بخشی از مشکلات مهم وگاهی اوقات رنج آور است. ازدست دادن حافظه که به طور ناگهانی شروع می شود ویا به طور شاخص بازندگی روزانه درگیر است، جدایی از فراموشی کامل است.هرگونه بیماری ، حتی سرماخوردگی ، باعث کاهش تمرکز و درنتیجه به یادآوردن مسائل می گردد.بیماریها و حالات درمانی که روی کاهش حافظه ، طبق پژوهش ها 50 مورد نام برده شده است. بین این وارد بیماریهایی آلزایمر، فراموشی ، 1*تصلب شریان ، بیماری مغزی ، افسردگی ، بیماری پارکینسون وغیره را می توان نام برد.
مقدمه: مقاله نویسی و کارروی حافظه وبیماریهای آن از هنگام ظهورتکنیکهای عصب درمانی به طور خاصی افزایش یافته است.به هرحال ، مباحث مورد نظردر رابطه با مباحث گسترده ای به پژوهش می پردازند وشامل نمونه های منتخبی هستند که باتوجه به اشاره ی خلاصه ای از بیماریهای درمانی که درحال افزایش هستند، مورد توجه قرار گرفته اند. تأکید بربازبینی ،روی مطالعات علم عصب شناسی در بیماران دارای بیماری های حافظه انجام خواهدشد.
بیماریهای آلزایمر : این بیماری حالت جدی است که شامل زوال تصاعدی مغز می باشد.در حالیکه دلیل ومعالجه ی آن ناشناخته اند، اما پژوهش های زیادی وجوددارند که روی این بیماری تآکیددارند . تمایل افزایش یافته در این زمینه ممکن است مرتبط با سن جمعیت جهان باشد.
مشکل اصلی افراد مبتلا به آلزایمر، در کاهش حافظه است . حتی اگرآنها به سختی تمرکز می کنند، اما افراد دارای آلزایمرباحافظه شان مشکل دارند. بیماران مبتلا به جنون به طور خاصی، ازخود نقص در ساختار شقیقه ای خودرانشان می دهند، در مطالعات جدیدی با استفاده از سنجش بر اساسvoxel نقص درقطب گیجگاهی چپ و لوب گیجگاهی جانبی، رسیده اند.مطالعاتی در رابطه با فعال سازی pet ، بابررسی امر تصمیم گیری معنایی نسبت به تصمیم گیری بصری، کاهش فعالیت در چین سینوسی مغزدر عقب وپایین در سمت چپ رانشان می دهد.این امر عنوان انعکاسی ارتباط بخش گیجگاهی منقطع ، تعبیر شده است . سمت راست این بخش ، نسبت به سمت چپ تحت تأثیراین امرقرار می گیردو به طور4* دربعضی حالت ها که طی آنها مشکلات بیشتری دیده می شود، تحت تأثیر هستند. اگرچه موقعیت اصلی آسیب شناسی غشائی ، مربوط به مطالعات هم می باشد ، اما دریافته های مربوط به بحث تغییرپذیری هم وجوددارد که ممکن است شامل تغییرات اسفنجی شکل وآسیب های عصبی، سلولهای pick باشد.
...
بعد از این که مدت ها دنبال دختری باوقار و باشخصیت گشتیم که هم خانواده ی اصیل و
مؤمنی داشته باشد و هم حاضر به ازدواج با من باشد، بالاخره عمه ام دختری را به ما
معرفی کرد.وقتی پرسیدم از کجا می داند این دختر همان کسی است که من می خواهم،
گفت:راستش توی تاکسی دیدمش.از قیافه اش خوشم آمد.دیدم همانی است که تو می
خواهی.وقتی پیاده شد، من هم پیاده شدم و تعقیبش کردم.دم در خانه اش به طور اتفاقی
بابایش را دیدم که داشت با یکی از همسایه ها حرف می زد.به ظاهرش می خورد که آدم
خوبی باشد.خلاصه قیافه ی دختره که حسابی به دل من نشسته بود،گفتم: من هر طور شده
این وصلت را جور می کنم.
ما وقتی حرف های محکم و مستدل عمه مان را شنیدیم.گفتیم: یا نصیب و یا قسمت! چه قدر
دنبال دختر بگردیم؟از پا افتادیم، همین را دنبال می کنیم.ان شاء الله خوب است.این
طوری شد که رفتیم به خواستگاری آن دختر.
پدر دختر پرسید: آقازاده چه کاره اند؟
-دانشجو هستند.
-می دانم دانشجو هستند.شغلشان چیست؟
-ما هم شغلشان را عرض کردیم.
-یعنی ایشان بابت درس خواندن پول هم می گیرند.
-نخیر، اتفاقاً ایشان در دانشگاه آزاد درس می خوانند:
به اندازه ی هیکلشان پول می دهند.
-پس بیکار هستند.
-اختیار دارید قربان! رشته ایشان مهندسی است.قرار است...
خواص ازدواج براي آقايان
_ قبل از ازدواج خوابيدن تا لنگ ظهر، بعد از ازدواج بيدار شدن زودتر از خورشيد.
نتيجهگيري اخلاقي: سحرخيز شدن
_ قبل از ازدواج رفتن به سفر بياجازه، بعد از ازدواج رفتن به حياط بااجازه.
نتيجهگيري اخلاقي: كسب اعتبار
_ قبل از ازدواج خوردن بهترين غذاها بيمنت، بعد از ازدواج خوردن غذاهاي سوخته با منت.
نتيجهگيري اخلاقي: تقويت معده
_ قبل از ازدواج استراحت مطلق بيجر و بحث، بعد از ازدواج كار كردن در شرايط سخت.
نتيجهگيري اخلاقي: ورزيده شدن
_ قبل از ازدواج آموزش گيتار و سنتور و... بعد از ازدواج آموزش بچهداري و شستن ظرف.
نتيجهگيري اخلاقي: همدردي با خانمها
_ قبل از ازدواج گرفتن پول تو جيبي از پاپا، بعد از ازدواج دادن كل حقوق به خانم.
نتيجهگيري اخلاقي: مستقل شدن
خواص ازدواج براي خانم ها
...
مقدمه:
ریموند برنارد کتل(Raymond Bernard Cattell) در طی سه دهه به کمک پرسشنامهها، آزمونهای شخصیت و مشاهده رفتار در شرایط واقعی زندگی، گستردهترین مطالعه را درباره صفات شخصیت انجام داد. وی برای شناخت این صفات، از روش آماری تحلیل عاملی(Factor analysis) استفاده کرد.[1]
کتل، موضوع صفات را واحد اصلی بررسی شخصیت میدانست و معتقد بود که هدف نظریه شخصیت باید پیشبینی رفتار آدمی در شرایط و اوضاع و احوال معین باشد.[2]
صفت یا ویژگی Trait
کتل، صفت را یک "ساختار روانی"[3] میدانست که از مشاهده رفتار خاص انسان استنباط میشود و مسئول نظم و تداوم این رفتار است.[4]
انواع صفات
محور اصلی نظریه کتل، تمایزی است که میان دو نوع صفات صوری(surface traits) و صفات پایه یا عمقی(source trait) قایل میشود. صفات صوری، مجموعهای از ویژگیهای رفتار هستند که آشکار و ظاهریاند و دوام و ثبات آنها بسیار کم است و در اثر ارتباط صفات عمقی با یکدیگر حاصل میشوند. صفات عمقی، منبع و سرچشمه صفات صوری و علتهای واقعی رفتار آدمی هستند. این صفات بادوام بوده و از نظر کتل اهمیت بیشتری دارند. زیرا به صورت عوامل و پدیدههای زیربنایی شخصیت عمل میکنند. صفات عمقی دو دستهاند:
صفات سرشتی(constitutional traits) که ارثیاند و شخص آنها را با خود به دنیا میآورد.
صفات محیطی( environmental – mold traits) که با آموختن و تربیت به دست آمده و حاصل محیط میباشند.[5]
کتل، صفات را بر این اساس که خود را به چه صورتی نشان میدهند، به سه دسته تقسیم کرده است:
1. صفات پویا(dynamic traits): صفاتی که فرد را به سوی هدفی به حرکت در میآورند.
2. صفات توانشی(ability traits): صفاتی که استعداد، قابلیت و توانایی فرد را برای رسیدن به هدفی نشان میدهند.
3. صفات خلقی(temperament traits): صفاتی که نشان دهنده خصوصیاتی مانند انرژی، واکنش عاطفی، سرعت عکسالعمل و سرعت و قوت انگیزشی هستند.[6]
انگیزههای فطری و انگیزههای اکتسابی (Erg & Metaerg)
کتل، واکنشهای انسان را ناشی از دو صفت عمقی و پویا میداند، که نقش انگیزشی دارند(ارگ و متاارگ).
منظور کتل از ارگ، انگیزههای ارثی و فطری هستند. تعریف کتل چنین است:
...